Valentínska torta:
Ak plánujete so svojim drahým posedenie, skúste sa blysnúť valentínskou tortou. Je veľmi jednoduchá na prípravu a určite poteší nielen oko, ale aj maškrtný jazýček vášho milého.
Potrebujete:
piškótové cesto: 3 vajcia, 3 lyžice kryšt. cukru, 3 lyžice polohrubej múky, lyžička prášku do pečiva
krém: 3 pochúťkové smotany, 1 šľahačková smotana, 1 vanilkový cukor, stužovač šľahačky, 1 broskyňový kompót
srdiečka: potravinárske želé červené
Ako na to:
Z bielok a cukru vyšľahajte tuhý sneh. Pridajte žĺtka, polohrubú múku a prášok do pečiva. Cesto vylejte do formy vymastenej olejom a vysypanej hrubou múkou a upečte tortu. Na povrch poukladajte na plátky pokrájané broskyne z kompótu. Vyšľahajte šľahačku s vanilkovým cukrom a stužovačom šľahačky. Opatrne pridajte pochúťkové smotany, premiešajte a vylejte na broskyne. Dajte stuhnúť do chladničky.
Želé pripravte podľa návodu so šťavou z kompóta. Vylejte do nádoby vysokej aspoň 2cm. Dajte stuhnúť. Po stuhnutí si vezmite formičku s motívom srdiečka a povykrajujte zo želé srdiečka. Poukladajte ich rovnomerne po obvode torty. Dajte na 24 hodín do chladničky, nech torta riadne stuhne.
Náhľad fotografií zo zložky Valentínska torta
Komentáre
Prehľad komentárov
ja osobne som ju neskúšal piecť ale už som ju stihol aj ochutnať neodolal som a hneď si vypítal recept.
JE VEĽMI DOBRÁ
(Marek<autor>, 24. 1. 2010 12:53)